fildelning

Förutom att jag anser att man i framtiden(läs: när jag blir känd) inte bör få kopiera cd-skivor med andras upphovsrätt så tycker jag förstås det är självklart idag att man ska få kopiera.

Bra Bodström artikel idag ur Aftonbladet. Kort sammanfattning av det viktigaste:

Justitieminister Thomas Bodström kräver att skivbolagen slutar spärra cd-skivor mot kopiering.
  Om skyddet inte tas bort blir det lagstiftning, hotar han.
Kopieringsskydd av cd-skivor är ett sätt för skivbolagen att hindra spridningen av musik över internet. Men enligt Bodström är det orimligt att skivköpare inte ska kunna göra en kopia för eget bruk, eller föra över musik till sin mp 3-spelare.
  – Självklart ska det vara möjligt att göra en kopia av sin nyinköpta cd-skiva till en mp3-spelare eller att göra en extra kopia av skivan för att ha i bilen. Branschen måste se till att möjligheten att kopiera för privat bruk inte hindras genom tekniska åtgärder, skriver han tillsammans med riksdagsledamöterna Hillevi Larsson (s) och Tasso Stafilidis (v) i en debattartikel på SVT:s hemsida.
  Om skivbolagen inte lyfter bort skyddet kommer regeringen att ingripa.
  – Vi tvekar inte att återkomma med lagstiftningsåtgärder om det skulle visa sig att möjligheten att kopiera för privat bruk skulle hindras.

Mange/trött men glad fildelare

Kväll

 

Kväll är det ju nu. Har haft en soft ultarchillad kväll med dexter å barnen. Vi spelade gitarr och jag provade mina nya låtar på honom. Respekt för hans åsikter...(jaha jaja ni undraaa vad han tyckte?)

Oj nä nu är det dags att ta madrassen på ryggen

Mange/ han tyckte de va skitbra!


Lax

Sjukt god mat idag. Lax är Lax. Annars en helt vanlig super duper dag där man ser hur sjukt bra vissa elever utvecklats då det gäller att tala. Åk 9 höll tal från talarstol och det var mkt, mkt, mkt bra tal. Keep up the good work! (hehe okej jag tar åt mig äran också förstås....)

Annars så verkar det vara bra glassväder idag. Sjukt mycket sol å så ute. Bra, bra.

Magnus/ Winnerbäck i sommar......


Lessss

15 arbetsdagar kvar innan det är sommarlov. Det känns som om många elever redan går på tomgång. Fast vem skulle inte göra det.

Citerar lite Winnerbäck.

Gråvita skyar, Tandläkarväder. Nån grävmaskin som sliter upp en cykelväg vid fotbollsplan. Och nyponbuskar, nyponbuskar. Hela vägen nyponbuskar ser jag när jag blundar och nånstans där så blev jag den jag är. Jag ser gitarren i butiken. Symbolen för att skolka. Sagan om ett uppror. Drömmen om en högre höjd. Ett sjörövarskepp som blåser rätt in i Los Angeles. Och stjärnorna som glittrar Och ingen jävel når mig nånsin mera

Har ni lite att göra så gå in på sidan jag webmastrar: www.sikea.tk


Blogg

Min första blogg. Vem är jag? Ja det undrar jag med ibland. Men tja, jag är väl en vanlig Svensson, eller kanske inte. Är nog snarare en blivande popstar eller något sådant. 30 år i a f har jag hunnit bli.

Namn: Snäll

Ålder: 30

Utseende: Glad

Intressen: Musik och spänniz träning

Äh skriver mer imorgon.


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!