26/6 2009

Så börjar en underbar vecka att nå sitt slut. Inleddes med att jag körde tre lass skräp på soptippen. Därefter så var det fotbollsträning på kvällen och det hände inte så mycket mer, jo förresten vi byggde klart Hiljas träkoja med tak, lian och allt. Som Trazan och Banarne. Tisdagen kom och vi hängde på Lufta hela dagen och på kvällen hade Hilja träning och jag drog en 4 km löpning för att bibehålla den lilla form man nu skaffat sig. Onsdag blev Lufta igen hela dagen och sen hade Kenneth match på kvällen. Vi vann med ca 12/15 - 0. Domaren tappade räkningen och vi hade då ingen koll. Kom överens om 10 - 0 till sist. Torsdagmorgon packade vi bilen, hämtade upp kusin fredrik och sen bar det av till Umeå Lagun för badning hela dagen. Riktigt viktigt att vara där klockan 10:00 om man ska ha en vettig plats. Ett mycket härligt ställe och vi hann även med ett dopp i nydala sjön. Vädret var äckligt härligt.  Efter 6 timmars bad så bar det av till syrran och där åt vi middag, tacos och tårta och firade Freddans födelsedag.

Idag är det fredag och jag ska vattna i växthuset och fixa lite småsaker under dagen och sen blir det bad och badtunna i långsjön på eftermiddagen och grillning. Full sol ute och sjukt varmt.
 
Om världen: Michael Jackson King of Pop dog inatt. Thriller.

Mange/en dag som de här dagarna skulle det kunna vara en dag

21/6 2009

Så har en vecka passerat. Den har varit omtumlande på många sätt och man har lärt känna sig själv och en del andra människor hur de är och vad historian har för betydelse för nuet eller tvärtom. Nåja, efter en turbulent inledning så firades midsommar i glad gemenskap med familjen. Lättviktskubb(pinnarna) och mycket god mat. Grillad älg och en fantastiskt härlig jordgubbstårta som jag tyvärr missade att fotografera. Det har blivit mycket poker och vana trogen så avslutdes ingen kväll i minusets tecken. Har även lirat två turneringar och slutat på 10:e plats av 287 pers och 13:e av 246. Nåja eller egentligen tre turneringar då jag hann lira en till och åkte ut som 239 man av 242. Gick all-in med stegen som kom på floppen men tyvärr drog en kille vid bordet in färgen på rivern. Magisk otur. Jaja, men så är det ibland.

Igår lirade vi Poker hemma hos dex och det var ett givande och tagande utan dess like men lyckades vinna en av turneringarna men åkte ut fort i de två övriga efter att verkligen ha överspelat både hål-färger och ett AA par.

Dagen har gått i fotbollens tecken. Först hade Kenneths lag match där vi vann komfortabelt med 11 - 0. Kenneth var otroligt bra. Gjorde tre baljor och dribblade och jobbade över hela banan. Bröt nog en fem-sex frilägen för motståndarna. Imponerande!

Senare på eftermiddagen så ställdes Hiljas lag mot IK Klintarna. En på förhand tuff match då Klintarna vunnit mot det andra RIK gänget med 11 - 0. In med Simon S i mål och sen fullfart framåt var nog ordern från Joel .De gjorde en riktig kanonmatch och hade bud på både 1 - 0 och 2 - 0 innan Klintarna turligt fick in 1 - 0. En snabb kvittering av Abbe till 1- 1 innan paus och hoppet levde igen. I andra halvlek inledde RIK piggast och kopplar på turbon men får inte in bollen. Klintarna gör 2 - 1 när det är ca 5 min kvar och sen gör vi några halvhjärtade försök att komma ikapp men lyckas inte. Hilja spelade mycket bra. Hårt jobb över hela banan och jag tror det är hennes bästa match i RIK tröjan. En bra fotbolls dag med andra ord.

Nu har de nyss krupit i säng med varsin bok och jag satte mig här för att summera dagen. Började på en ny låt igår efter att ha suttit och riktigt nött gitarr under midsommaraftonsnatten i ett försök att vinna/arbeta tillbaka lite inspiration.

        Lite fiskebilder från förra veckan. Blir mer på facebooken. Sjukt dåligt uppladdningsverktyg på den här sidan.

Mange/Allt är inte som förr. Lite för många kockar i denna gryta.

2009 17/6 En onsdag nästan som alla andra



Så var det äntligen sommarlov. Har jobbat hårt med L-Å idag och vi har städat och putsat i arbetsrummet så ingen kan känna igen sig. Tankar upp lite film från 9 ornas rockkonsert bara så ni kan njuta av våra duktiga elever. Nu lutar jag mig tillbaka, går ut i sommaren, relaxar, är riddaren runt mitt eget bord och tar några veckor ledigt. Men snart mycket snart börjar terminen om och vi skall åter bege oss till pedagogikens högborg tundalsskolan. Tundalsskolan, inte betongen, inte tegelstenarna de sterila klassrummen som gör tundal utan människorna. Kommer att sakna er alla under sommaren men ser framemot hösten.

Mange/viker in årorna

I e

Lite blandat - som smågodis




Slänger in lite elever från skolan som jag tyckte gjorde det grymt bra på rockkonserten! Gåshudsvarning!



Imponerande! Jajjebox!!!!

Idag och igår har det varit fotboll hela tiden. Först furunäsbullmarkcup och sen Kenneth till Bygdsiljum 12 - 0 seger och sen Hilja mot Bygdsiljum på Wembly 1 - 1 match. Imponernade spel av båda.

Mange/Nu sängen imorgon ny dag nya möjligheter.

Mange/