En söndag morgon som vanligt?



Godmorgon musiken. Pink live! Näe jag vet det kan inte bli så mycket bättre. Sen nötte jag på och spelade gitarr till. Skön start med brasa i köket och gott kaffe.

Idag kommer inte barnen då de blir kvar en natt till hos Regina då jag har k-dag imorgon och de är lediga....

Nåja får gå ändå!!!

Mange/Rulla rulla!!


23/9 2009 Ännu en onsdag i världen


Så har ännu ett idolavsnitt varit och man förvånas litegrann över vissa juryn har tagit med MEN man förvånas också över hur fantastiskt många talanger det finns i Sverige. Jag hoppas nu bara Jon levererar imorgon så att slutet idag bara var någon form av spänninshöjare inför imorgon.

I övrigt har dagen varit bra och jag hann både jobba nu på kvällen och springa några kilometer.





Den här lillkillen saknar jag faktiskt ibland. Han var snäll, åt mycket mat och gillade att ligga och sova på mitt bröst. Lillgrisen - Grålle.

Mange/18 and life to goooooo


Efter att ha sett en massa idolklipp under eftermiddagen så

har en till favorit förutom Mariette seglat upp på himlen. Erik Grönwall. Mäktig röst och ja valet av låtar ger ju oss som gillar 80-talet och livet ståpäls!!!!


Mange/no one could take him down

Dreams never die

Så har ännu en runda av idol avgjorts. Sista chansen var grym. Herregud, där var det ju flera som var riktigt riktigt bra. Varför de inte sökt i stora uttagningen är en gåta. Dagens skönaste kommentar är väl ändå Anders Bagges: Drömmar får aldrig dö!!!!

 Annars då? En hård dag fylld av arbete är slut. Har spelat gitarr, umgåtts och nu sjunker man äntligen ner i soffan och relaxar. Härligt.

I världen eller i Sverige har det mest intressanta varit kyrkovalet nu på söndag, nä skojade bara såklart. Inte så många som ens uppmärksammat det men men. Hon som försvann där Leif GW påstod att killen hade något med det att göra, ja herregud givetvis hade GW rätt då killen hittades brännskadad nyss och delar av hennes kropp också hittats. Sjukt? Ja. Kriminologi? Läran om kriminialitet. Statistiken bevisar allt till motsaten säger något annat. Mats Alm hette i a f sambon och hon Linda tror jag. 

Resonemanget borde byggas vidare men jag känner att jag nog istället sätter mig och lyssnar på musik eller spelar musik.

Mange/Drömmarna bär du ändå med dig hela ditt liv….förverkliga.


Idoooool 17/9 2009 torsdag

Så kan det vara

 

Ett eller rättare sagt tre nya avsnitt av idol har passerat. Ingen av de som sjöng nu kom riktigt upp i Calle, Mariette och Jon standard, MEN som vanligt har vi ju inte heller sett alla som gått vidare så det finns nog några dolda ess kvar i rockärmen hos juryn.

 

Roligast idag var väl som vanligt Bagge. Han drog några sköna kommentarer kring sin turne när Andreas och Laila satt och hackade. Annars är ju fortfarande Lailas kommentar kring Jihdes tvillingbror skönast. När Peter Jihde drar på sig killens t-shirt och rusar in och Anders säger något i stil med, va f-n han hade ju hans tröja och Laila utbrister, nej det där var ju han som sökte nyss och Anders säger, va var det han som sökte nyss…hehe…Klippet finner ni som vanligt här:




Vad ska jag då göra nu? Jo ta det väldigt lugnt och skapa lite musik.

Mange/In the end, in the end....

Så gnistrar stjärnorna....

Ja så är det åter en stjärnklarkväll över Robertsfors. Idol har setts och ja, inte mycket att imponeras av från varken Gävle eller Umeå. Kan bara bli bättre med andra ord. Sitter just nu och ser Liverpool möta Debrecen i Champions Leauge. Värdelös sändning på stream men vad gör man inte för att få se världens coolaste lag lira fotboll.

 

Vad har annars hänt då? Har spelat lite elgitarr, klippt gräset och lagat en god köttfärssås till middag.

 

I världen då? Ja inte mycket det tjatas på om terroristerna från Sverige som gripits, legosoldater från Norge och en dansk som skrivit en bok om kriget i afghanistan. Ja men vad säger man, skulle inte världen vara mycket bättre om vi inte tillverkade så mycket vapen……

 

Mange/Give us peace..


13/9 2009 MaryJet

Mariette Hansson som var så grym i idol förra veckan finns faktiskt också på Myspace.

http://www.myspace.com/maryjet



Singing into MPs custom made siren-mic!

Sjukt mycket bra låtar och som jag uppfattar det efter att bara ha snabbkollat lite så lirar MP från Gyllene Tider gitarr på hennes skiva.

Imponerande och riktigt riktigt riktigt bra låtar!!!!!!!!! Hör mäktiga Lies Beyond, som hon sjöng på idoluttagningen, inspelad med mäktiga slagverk och körer!!!!!!!!!!!!   Hon kommer nog att gå långt i idol!!!


Nu blir det gräsklippning!!!


Mange/It lies beyond!!!!!!

090912 Lördag

Godmorgon världen ser vad som står på. Jobbade på The Globe igår och vi hade väldigt mycket folk, eller mycket och mycket men många trevliga 54 personer av varierande ålder från 13 upp till 20. Kvällen inleddes med lite småprat, sen såg vi såååklart idol, eldade upp i grillen och sen brakade stora korvkalaset igång. Sjukt trevligt. Det dök upp mer och mer folk och sen körde vi kvällens tävlingar jag förberett. Först ett megakorsord med en massa roliga frågor, sen musikintro låt/artist och därefter drog vi ”hur-många-godisar-i-burken” leken. Team Samme vann och fick godiset som pris. Bra jobbat. Kvällen fortsatte med pingis och småprat och ja, sen stängde vi och det var dags att gå hem. Väl hemma så lutade jag mig tillbaka i soffan och tog det rätt lugnt innan det blev dags att vika in årorna och sova.

 

Tro det eller ej men i morse vaknade jag! Har druckit kaffe, ätit frukost och sett på en massa idolklipp och såklart kollat FB.

 

Nåja vad bjuder dagen då på? Blir ett träningspass nu på f.m. 5km löpning skulle nog kroppen behöva efter 3 mils cyklingen igår. Fadde blir då nöjd och så också jag. Därefter funderar jag på att åka upp till Åkullsjön och se IFK spela match. Får se hur det blir med det. Har en ny låt också på G som jag borde sätta mig ner och skriva text till.

 

I världen: Fugelsang har landat igen efter sin andra rymdtur. Zlatan har dissat Inter fansen med en dum kommentar. I Liverpool ska en era bytas till en annan. Carlsberg ska bort från tröjorna och någon ny sponsor in. Vem är inte släppt än men ni som följer bloggen blir de första att får reda på ;-)

 

16:00 idag Liverpool – Burnley  Tips 5 – 0.

 

Mange/I don´t care what they say…


Calle

Nåja, vaknade pigg och la mig på spikmattan 40 minuter i morse. Sjukt skönt! Studsade nerför trappen och käkade frukost och drack dagens första kopp kaffe. Slog på teven och häpnade över dumheterna politikerna vräkte ur sig i soffan. MP Birger framstod som den ende som hade något vettigt att komma med och då, mina kära vänner, är jag vanligtvis inget större fan av honom. Hur som helst så diskuterades det om utländska studenter ska betala för utbildningen vid våra universitet och högskolor. Varför? Jo såklart för att det kostar för staten att driva skolorna. Varför inte? Däför att vi får kompetens utifrån. Vi får ambitiösa och duktiga människor till vårt samhälle som utbildar sig och vill något med livet. Nåja högerpolitikerna(Thomas) gick i taket och krävde att alla bör betala även de svenska ungdomarna som vill utbilda sig. Som att det inte skulle räcka med studielånen en student idag får släpa med sig resten av livet. Helt plötsligt så har man då en segregering, vilka har råd att studera vidare? Det spelar inte längre någon roll hur duktig du är. Stängde efter ett tag av dumheterna och gick över till pedagogikens högborg Tundalsskolan där vi idag hade cykeldag. En del i utmaningen att ta sig fram 3 mil.

Dagen förflöt bra och nu sitter jag på arbetsrummet för en kort kafferast och sedan blir de diagnosrättning fram till klockan fyra.

Bollar in en person jag tyckte var bra igår:



http://www.myspace.com/calletheundervalleys   Här tror jag ni kan hitta låtar som denne Calle gjort innan.

Mange/Walking in Robban

10/9 2009 Idol - vi sparar det bästa till sist

Så har ännu ett avsnitt av idol visats för allmänheten i tevesofforna. Som en blöt trasa täcker det sverige för att sedan sakta frysa till is, nej för f-n, nu skojade jag bara. Ett program som blivit sjukt mycket bättre än när Clabbe och Kirsthi satt där och skällde på allt och alla och tävlade i att förnedra folk. Bagge och Bagge sjukt bra och min idol Andreas som hela tiden ska veta bäst. Nåja över till de tävlande. Två stycken stack ut riktigt riktigt mycket. Mariette Hansson och Kalle som lirade på slutet. Sjukt sköna!!!!!!! Alltså har vi tre stycken riktigt grymma gitarr och sångare vidare i idol 2009. Mäktigt.

Mange/Walking in memphis

10/9 2009 A good time for rock´n roll

Den här killen gillar jag!!!! Vet du vad sanningen är? Jag har själv en riktigt bra känsla!!!!



En bra dag arbetsmässigt. Har hunnit mycket och alla har jobbat grymt.

I världen så såg jag igår England slå Kroatien med 5 - 1. Ett blekt Sverige vinna med 1 - 0. Två norska legosoldater dömda till döden i Kongo. Lärare ska få lön efter betyg? Ett av de dummaste förslagen hittills.

5 km i förrgår, 5 km igår, ikväll vila och imorgon 3 mil på cykeln.

Mange/Bye bye bye bye bye

090909 Safari bäst

P, P, P, P, Pokerface! Så har ännu en dag snart passerat. Sitter just nu och ser idol. En del ser riktigt vassa ut och kan nog gå långt i tävlingen. En del andra är mindre bra. Just nu lirar en kille gitarr och sjunger Halleluja grymt grymt bra!!!!!!! Fasen också ibland är det skönt med lirare som lirar!!! På tal om lirare så lirade inte Sverige sin allra bästa fotboll ikväll och man förundras över att Lagerbäck inte luftar Sebastian Larsson tidigare i matchen då yttermittfältarna är helt osynliga och absolut inte kan slå varken inlägg eller hörnor. Bäst idag: Safari och att vi gick från matchen med 3 poäng i fickan.

 

Nu är Bagge på besök hos en familj. Jaha, då får vi se hur det går då ;-).

 

Vad har hänt i världen: Inte mycket MEN då händer det kanske något under natten. 090909 är inte att förringa.

 Imorgon Tobbe Ferguson Boman då kör vi noveller igen.

Mange/Walking on the dream road.


090909 09:09

Så var klockan 09:09 år 2009 9:e September.

Så kan det vara. Nu åter till verkligheten och hårt jobb.

Mange/Yeah yeah

8/9 2009

Så har ännu en dag på jobbet gått. Det diskuterades klassammanslagningar och andra trevligheter. Själv har jag haft en massa fantastiskt duktiga ungdomar och lärt dessa både det ena och det andra under dagen. Allt från Buddha till Substantiv.

 

I världen då? Jo morgon inleddes med ”vakna med the voice” och min stora idol Andreas Carlsson och kollegan Laila Bagge. Fasen ikväll kör idol igång. Kanske ska man se, kanske inte beror lite på vad och hur det känns under kvällen. Umeå har blivit kulturhuvudstad! Kul, jag tror Liverpool var det 2008 för er som inte har koll på Kulturhuvudstadshistorien, Stockholm 1998(tycker jag mig minnas) och Linz i Österrike är det just nu. Kul i a f att Umeå tagit steget. Finns mycket bra musik och övrig kultur i den staden. Något tråkig att gå i om man upplevt de stora europeiska städerna men likväl en trygg och trevlig stad.

I övrigt så är det rätt lugnt. Pengar som fördelas av staten kommer att nå kommunerna(Robban ca 5 milj). Låt nu inte dessa försvinna i ett svart hål.

 

Nu blir det att träna ett pass!

 

Mange/Stay the night! Stay forever!

 


7/9 2009

Så mina kära vänner har ännu en dag passerat i det som i folkmun kallas livet. En dag präglad av arbete men i takt med tiden förflyttades arbetslusten mer mot nöjen. Blåste in till Täfteå och firade Lasse som fyllde år. En mycket trevlig kväll. Sen åkte vi runt och hämtade och lämnade grejor här och var.

Vad har hänt i världen då? En snabb titt i tidningarna ger vid handen att det är rätt lugnt, kravaller i förorten down south och valfusk i Afghanistan. Zlatan och grabbarna har varit på krogen och firat segern men laddar nu för matchen mot Malta på onsdag. Det blir en höjdare vill jag lova. Mer sånt åt folket.

Lite kul idag när jag går på Frasses inne i stan för en middag, combo meny och lökringar, då kommer ett gäng killar fram typ i 11 års åldern. En pekar på min Liverpooltröja och säger med ett leende. Snygg tröja! Tack säger jag och blir rätt glad. Tänk att det finns så kloka barn. Barn som inte håller på Man U, Barcelona, Real M och Chelsea. Hjärtat är fortfarande varmt!!!!!! Den killen gjorde min dag!!!! Hans mamma småskratta när hon gick förbi och undrade nog om hennes son blivit galen. 
Bild på tröjan!

Mange/När bara det bästa är gott nog!   

Elmander

Sen glömde jag nämna att fasen igår var Elmander riktigt riktigt het och det märks att han spelar i en av världens bästa ligor men i ett av de sämsta lagen i den ligan. Utmanade, drog isär och löpte nå kopiöst. Så ska en slipsten dras Elmander.



Mange/Nu åker jag lite ubåt istället kan man ju säga när man går i säng å kryper ner under täcket å somnar.....

Söndag 6/9 2009

Ja herregud, har gått runt med ett leende på läpparna hela dagen sedan Zlatans mål igår. Helt makalöst. Inledde morgonen med Hilja och vi plockade ihop 7 liter lingon, så nu har vi plockat totalt 17 liter. Bra jobbat!!!!! Dagen gick och jag slängde ihop en blåbärstjockpannkaka för att sedan åka vidare på kalas. Smörgåstårta och kakor. Gott gott och träningen måste bli bättre i veckan då jag, kanske, äntligen är helt frisk och slipper förkylningen.

Vad bjuder kvällen på då? Jo det blir nog rätt lugnt. Ska fixa lite skolgrejor och luta mig tillbaka en aning med gitarren. Sen ska jag väl försöka bli bättre på att blogga igen. Känns dumt om jag skulle sluta efter så många år.

Mange/När hela världen står och ser på

En kväll att minnas

Sport – spänning, hopp, död och förtvivlan

 

Tänk ändå vad sport kan få känslorna att svalla. Fotbollen igår, fotbollen i förrgår. Damernas kollaps i EM och sen VM-kvalmatchen igår. En match där Sverige inledde som riktiga blå-gula krigare. Jag, Hilja, Kenneth och Elin satt uppflugna i sofforna, skrek hejade och skällde på Ungerska spelare och domare. Ett snabbt ledningsmål av den fantastiske Olof Mellberg på nick gjorde att hoppet tändes och Sveriges tryck ökade för varje minut. Safari magisk som vänsterback. Halvleken gick, barnen gick i säng och vi fick följa en kavalkad av missade målchanser och helt plötsligt kom kallduschen. En straff, en hårt dömd straff och man kände sig som när Liverpool möter Chelsea, är domaren köpt? Herregud! Ta den här nu Isaksson, vråla jag från soffan och oj så nära han är. Går åt rätt håll men straffen är hård och rinner in. Sen blir det Hawaii, böljande spel med målchanser åt båda håll. SMS´n går varm till Alex Tobbe Boman Fergusson och vi förvånas väl båda två att inte Sebastian Larsson får chansen att komma in. Oavgjorde resultatet är ett faktum och det känns inte speciellt kul när domaren hållit upp skylten med 3 minuter tillägg och vi närmare oss 93:e minuten. Elm får bollen och vi har en sista chans, en lång, lång boll, patenterad Kalmar FF mot targetplayern, bröstnedtagning, fullfart framåt, den långe trycker till ett skott mot en vilt utrusande målvakt, själv känner jag hur jag ställer mig upp, i slowmotion rör mig mot teven, ser bollen ta i magen på Zlatan och studsa in i mål. Hoppar rätt upp och ja det känns f-n som sommaren 1994 när Sverige hade straffavgörandet……Ja herregud vilken kväll. Ja herregud. Mellberg, Safari bäst på plan. Zlatan bäst sista minuten men oj vilken minut.

 

Magnus/För övrigt anser jag att Farmville är lite löjligt.