GOTT NYTT ÅR

Firar på hemmaplan i år på parkgatan.

Året 2008 får summeras som upplevelsernas år. Hade tur och fick resa en del och göra en massa bra musik som vanligt. Här kommer en kort summering som jag gjort alla år på nyårsafton:


Januari 2008

Nyårslöftena blir följande:

1) Återuppta träningen 2-3 pass
2) Äta bra och sova bra
3) Skriva mycket musik och spela in en massa bra låtar
4) Lämnas öppet tillsvidare

Jag byggde studio och spelade in massa musik och slutade nästan att både blogga och facebooka men kom starkt tillbaka en period. Hade mycket ideer och spelade lite på olika spel utan att vinna allt för mycket. Började dejta lite och vi såg bio, en bil pajade och jag och Per puttade den genom halva umeå. Lagade den och livet flöt på rätt bra vill jag minnas.

Februari 2008

Skrev låten Alla hjärtans dag och skickade ut videon över världen. Nåja över Robertsfors i a f. Åkte mycket skridskor och gick runt och gillade allt som Björn Gustavsson gjorde i melodifestivalen. Vi anordnade en konsert på Folkets Hus i robban med Studiefrämjandet. Robrock bildades.

Mars 2008

Endast tre inlägg men det var en hektisk månad. Besökte Haparanda i a f.

April 2008

Diktade lite på
http://www.poeter.se/rockpoet   skrev några bra låtar, spelade in lite och Foppa fick en ny månskenslampa.

Maj 2008

Inget bloggande bara musik men jag tycks minnas att jag tillbringade en vecka i Lichtenstein.

Juni 2008

Inget bloggande bara musik

Juli 2008

Många nätter, dagar och kvällar i Långsjön. Trevligt och härligt med sena nätter i badtunna och simmning i sjön med Elle, Hiljan och Kenne. Bytt stil på bloggen till värdelös och sen så tänkte jag att jag raderar allt men gjorde det inte. Endast tre inlägg.

Augusti 2008

Mangan och Ramona gifte sig! Världens trevligaste bröllop och världens vackraste brud. Gick in i studion på riktigt och började spela in en uppföljare på Ensam kvar.

September 2008

Renoverade och trixade inne på UG. Endast 2 inlägg på bloggen. Sjukt dålig på att blogga.

Oktober 2008

Gillade att Skellefteå ledde Elitserien. Gillade Kevin i idol och hoppades att han skulle vinna.

November 2008/ December 2008

Åkte till Bangladesh i slutet och det kom att prägla hela November med förberedelser och december med återhämtning. Fy rackarn så bra resa.

Men det viktigaste av allt vara att skivan blev klar och den blev bra!

Nyårslöften för 2008 då? Gick inte så bra tror jag med allt. Tränade konstant under sommaren men fes av under hösten. Jag åt hyfsat bra och sovde gött på natten men jobbade lite för hårt. Jag skrev lite musik men spelade in rätt mycket.

Nyårslöften för 2009 då?

1)
2)
3)
4)
5)

De åter kommer jag till under dagen eller imorgon.


Önskar alla både i Sverige but I also wish everyone in other part of the world who I count as my friends a happy new year.


GOTT NYTT ÅR!!!!!



Mange/Och när du står där med glaset i hand, tittar upp mot fyrverkeriet
             Kommer vemod över dig ibland, får dig att tänka på
             Vad du gjort och vad du inte gjorde kanske på vad du borde...

Christmas day turns over to Boxing day

Så var julen i a f lite över.


Making some coffe in the morning! Quiet, all alone, just some candels and a sound from the fire!!!!!!!Me like!

En massa god mat, trevliga människor och möten har präglat helgen. Branden i Umeå pågår fortfarande och där går det nog hett till. Stackarna! På jul bör det råda julefrid över samhällen och bostäder.

Nåja vi närmar oss mellandagsrea och dit ska nog Elin idag för att fynda(håll i plånboken...höhö). Själv hänger vi hemma och ev beger oss ner till mor och far + sis med familj för trevligt umgänge.

Årets julklappar: t-shirt, handskar, kaffe, två trisslotter och en slant.

Nu lite gitarrspel och sen kanske en kaffekopp till.

 Hugger in på julmat        Fýra generationer Hansson. Svea, Pappa, Jag och mina barn + Syrran och hennes. Fullfart m a o!

Mange/Sat in that car again. Fumble with eachothers hands. Just wanna hold you forever and ever..............

Blandade Blogg Jular

2008

Vi firade med mor, far, farmor, maria, lasse, yasse, per, tomas, annica, fredrik och siv hemma hos mina föräldrar. Åt gott, levde, småpratade, spelade lite gitarr, åt alldeles för mycket och hade jättetrevligt! Tomten kom och alla var nog nöjda när vi framåt småtimmarna avrundade. Jag ska nog skriva mer lite senare för nu ska jag och Kenneth bygga klart hans legoborg.

Mange/Snurrar runt i en stad som glöder som viskar bli min inatt.

Här kommer lite blandade bloggjular från tididgare år:



2007

Julafton började kvällen före med ett kanonrep, men det har jag ju skrivit om...hm...syrran kom med hennes underbara familj ner till mina föräldrar, min farmor Svea och moster Siv. Vi hängde där hela dagen, åt gott, fikade gott och levde. Tomten kom och vi fick paket. Kvällen var jättefin och jag är så glad jag har er alla. Fantastiska människor på olika sätt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Juldagen upprepades konceptet, hängde hos mor och far med syrran och hennes familj och Sivan. Åt gott, umgicks, spelade spel och slappade rätt hårt. Kvällen avslutade med Yasses ljusfest som vart jättemysig.

Annandagen då? Jo här las det om litegrann fast inte inledningsvis. Då promenerade vi bort lite julmat genom att gå ner till mor å far. Där hängde vi fram till middagen då vi gick hem och kunde äntligen äta ngt annat än julmat. Jag slängde ihop världens godaste köttfärssås och spaghetti. Åt som hästar gjorde vi, då både jag Hiljan och Kenneth var less på julmat! Sen packade vi helikoptrarna jag köpt åt dom och åkte ner på UG norpan för lite körning. Gick grymt bra och jag har skickliga piloter som barn!  vi fortsatte på temat ljusfest så Hillan å Kenne fick en massa ljus av sin världens snällaste farmor och eldade och mådde gott. Jag fixade lyktan och sen fick jag ett ryck och satte upp ny armatur och lampa i vedboden.
vart så på G av det så jag högg en stor låda ved och bar in. Sen tog jag ett kort av månen. Den har varit full några dagar nu..nåja nästan. Kan månen bara vara full på torsdagar?  Vi gick in, spelade försvunna diamanten, krossade pepparkakshuset och drack te och pepparkakor. Ibland är livet så bra.

Mange/I mina ögon ser jag, du är helt perfekt.

2006

GOD JUL

Mange/Pange

2005

Ni som funderar om vad som hände på julafton hänvisas till

http://mange.bilddagboken.se/


Mange/goodnight sweetheart....

Dan före dan - bland snögrottor och pepparkakshus

Vaknade tidigt och studsade upp. Har varit så sjukt fylld med energi den senaste veckan. Fylld av att vilja göra saker. Nåja, när så toppen suddats ut och jag kunde slappna av så passade det bra att uppdatera bloggen.

Igår fick man då en helledig dag med barnen. Slappa, slöa bara vara och köra en massa singstar. Vi var såklart ute och andades vinterluft, skottade snö och hade allmänt roligt.

 

Hilja och Kenneth byggde snögrottor och tog sen ut en massa ljus som vi eldade och hade mysigt med.

Nu sitter jag och Kenneth vaken och ska gå och äta gröt till frukost.

Vi hörs och ses på barrikaderna och jag kanske uppdaterar under dagen.

GRATTIS RAMONA PÅ FÖDELSEDAGEN

Mange/See you in heaven.

Dan före dan före dan



Ja vad ska man säga. Har landat. Har avslutat terminen. Har jobbat tre dagar. Har vunnit mot eleverna i innebandy. Har gjort pepparkakshus. Har köpt singstar ABBA. Har sjungit mycket singstar. Har några bra refränger klara till nya låtar jag jobbar med. Har också tagit det väldigt lugnt. Har ibland stigit upp väldigt tidigt och suttit själv nere vid datorn och arbetat.

Nåja, nu orkar jag inte skriva har längre så nu ska jag försöka utveckla detta litegrann. Kom tillbaka från Bangladesh med en massa intryck upplevelser och tankar som snurrade runt i huvudet. Två dagar med undervisning kvar och jag körde Bangladesh på alla lektioner och försökte berätta om upplevelserna sedda ur mina ögon. Men som sagt, vad vet man om ett land efter 20 dagar. Inte mycket egentligen, mer än de flesta svenskar, men också bara typ småskrap under naglarna. Sett mycket men ändå så lite.

Avslutade med en julfest som var si sådär. Både trevlig men lite lätt avslagen stundtals. Många var väldigt trötta. Hur som helst så fortsatte helgen med lördag och vi spelade 6 handbollsmatcher och vann alla. Bra av handbollsskolan bra av mig och Jimmy.

Lördagkvällen så pysslades det och fixades här hemma och slappades en del också(faktiskt). Jag spelade jättemycket gitarr och det var skönt igen. Har verkligen saknat gitarren när jag rest.

Söndagen inleddes lugnt också och fortsatte i samma takt. Sing Star hela förmiddagen och sen kom barnen äntligen tillbaka och vi åkte till farmor och farfar och Sivan för att äta middag.

Just nu så har vi kört singstar och nu ska jag blogga lite, Kenneth bygger lego och Hilja nöter singstar Linda Bengtzing!


Mange/Jag kan klara mig själv kan gå ut varje kväll komma hem när jag vill..............

Global Journey 2008 Sweden - Bangladesh

It´s hard to know where to start. These last 3 weeks have really put deep marks in the heart. Memories to carry in heart, friends that hopefully will be friends forever and in future meet again. So what about Bangladesh? The land of contrast, well we started our trip with a long flight from Umeå in the north of sweden, to Stockholm and then we flow for about 6 hours to Doa in Qatar. There we hangaround for a couple of hours before another plane took us further to the capital of Bangladesh - Dakha approximately 5 hours.
 
Bosse Baj stood there waiting for us with a great smile and after an hour in coustom we managed to enter a hole new world - Bangladesh. We went by minibus to Proshika 

 (Proshika Koyta)

We stayed there for 2 days and there we met, which we didn´t know then, two of the persons whom should be the most important for the whole trip, two fantastic persons that made a lot for us and after a couple of days it felt like we had known eachothers for many years, our interpreters Smrity and Arnob.

(visiting primaryschool in the village) 


 
After thoose days we went out in differnt villages to stay with families on their farm. There we met some great people and we really learned alot. We spend the next 10 days in the village.
                                
(where I spend 9 nights)  (walk by the river)                         (teahouse where we often sat talking drinking Bangla Cha)

Then we had a day in Proshika again because of the Ead Festival, where our interpreters went to their home for celebrating. The day after we went 25 miles up in the country to a place called Tannapara where we had a really great time. Walking in moonlight, listening to frogs, spending time on the river Gangnes and so on. Lot of fun, lots of meeting with different people. Lots of magic moment. Here comes some pictures from diffrent places in Bangladesh. River Ganges, Statue monument, Smrity, Arnob, Lollo and a great sunset!!!!!









(Doing Henna and last night out running. Swedish Embassy and my myself and I at the airport. )

On the third day we had to return to Proshika Koyta where we spent two days of eveluate and spending time with the rest of the Swedish group. We had two great days with a lot of work, visiting swedish embassy and some other meetings, Linda from HM etc etc.

Of course everything always have to end. With a lot of tears it was time to seperate and for us to go back to sweden and for our interpreters to go back to their families. It´s strange that you can get so close to other people in only a couple of days when you are placed in a special situation.

This is a short english summary  and there will be more, but in swedish because I´m a terrible english writer.

But at least. Thanks to the man, the myth, the legend who made this trip possible for all of us. Mr Bosse Kramsjö.

Mange/Vi lever alla våra egna liv.

Back in sweden

Hej alla

Nu är jag tillbaka i Sverige efter tre omtumlande veckor i Bangladesh, kontrasternas land. Jag kommer att skriva en utförlig reseskildring på engelska då jag absolut inte orkar nu. Vi åkte ca 15:00 svensk tid och landade på arlanda nu 05:30. Efter en stärkande mc donken frukost så tänkte jag i a f meddela att jag mått jättebra hela tiden. Har varit den aboslut bästa resan någonsin. Möten med fantastiska människor och en kultur där det verkligen visar sig att varje mynt har två sidor. Kontrasternas land, socialrikedom, materiel fattigdom, slum vs lyx och en livsglädje, utveckling och stolthet inför landet som var underbar att se. Vi har sett otroligt mycket, varit med om ännu mer och tankarna har snurrat både hit och dit.

Jag skriver mer ikväll + bilder.

Nu slagga på Arlanda några timmar och sen åka hem till Umeå.

Niklas och Malin har ni någon blogg eller någon mail där det går att nå er?????????


Mange/tittar hit tittar dit jag ser inte ett skit, tittar upp tittar ner vad är det jag ser.