En Lördag 2010!!!!

Efter en mycket lugn och skön lördag med lite spel och inspelning på tapeten så har dagen och kvällen gått. Hans Brettschnider vann Robinson välförjänt och jag sitter just här ser att jag drog in bomben och 700 kronor in på spelkontot. Bra jobbat Mange. Sen drog jag även in 10 rätt på stryken så 11 kronor till in där.....



Jag säger så här att texten får tala för sig själv och ni alla som läser bloggen hoppas jag får en kanonkväll och att ni sover gott inatt för det ska jag göra.

Mange/Ingen soldat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag hade gjort så annorlunda om jag gick i andra skor!!!!

Tänkvärt så här på fredagnatt!



Slå på låten och häng med i texten och njut av en av Roxettes första singlar...Obs att marie fredriksson står som bakgrundssångerska ;-)

Ja kvällen vart lugn, UG och nu blir det sängen efter att dexius suttit och surrat här ett litet tag...

Mange/I hold a woman I don´t know anymore, I kissed her lips I kissed them million times before.....

Fredag härliga fredag!!!!

Kingarna!

Så här snygg vart sång hörnan när nya mattan var inslängd. Molly trivdes helt 100 % i alla fall.

Ikväll vankas det The Globe och sedan blir det att skapa musik heeeela helgen och lite skidor om tempen sjunker! Thats it folks!!!



Mange/Thooooooose where the days!!

Torsdag

Ni vet ju att jag är expert på att hitta mäktiga versioner på låtar som redan är mäktiga men den här tar fan priset, fan va skön!!! Tryck på play och sen bläddrar du ned å läser lite andra tankar och funderingar.......



Det har varit en bra vecka men för lite träning men det beror på snöstormen, kylan som ligger som ett täcke över livet just nu.......jobbar för mycket men jag gillar det också!!!!


Ikväll blir det Robinson och jag slänger in en hejarramsa på Mats kingen Waltin!!!

Mange/My life would such without you

18/1 2010

Helgen och en måndag som var som en del andra måndagar i livet.

 

Helgen bjöd på en trevlig pokerkväll med Dex, Joel, Elin och Jag. Hårt spel och höga insatser kryddade med bara en timmes rebuy gjorde att pressen snabbt tilltog och efter att ha spelat riktigt dåligt inledningsvis så drog jag in årets först seger. Skönt!!!!!! Dexie tog den andre lite senare på kvällen efter en hel del körning i Mario Kart m.m.

 

Lördagen blev lugn och jag tvingades åter se mitt Liverpool förlora tre poäng i slutet av matchen då lallarna från Stoke lyckades kvittera. Skandal. Ironi. Puckat.

 

Fortsatte kvällen i lugnets tecken och såg en film om någon konstig seriemördare på Internet. Därefter blev det tidig kväll och göra sig redo inför handbollen som kom att dominera söndagen. Hiljas lag spelade sex matcher och vi vann två av dessa i a f. Jimpan sjuk så det vart att coacha alla sex.

 

Söndag kväll ägnades åt arbete och skridskoåkning och sen myskväll som avslutades med i en annan del av Köping.

 

Tobbe for president.

 

http://cdn01.tv4.se/1.322009/2008/07/19/tobbes_skonaste_citat_2

 

Mange/In Rafa we trust


13/1 2010 onsdag

Ny dag - nya möjligheter och jag sitter just nu och spånar på en ny storyline till Svenskan. Blir nog kanoners!!!!

Jobbade hårt idag precis som vanligt och latade mig ingenting. Tränade igår kväll rätt hårt, först 1 mil skidor och sen blev det innebandy i 2 timmar så ikväll blir det träningsledigt. Inte mer än rätt.

Mange

Lyssnar på Bon Jovis konsert från Meadowland....sjukt bra för er som missat den. I övrigt så kommer nog den här terminen att bli väldigt bra!!!!!!!!

Har nyss läst ut min stora förebild Andreas Carlssons bok Live to Win. Sjukt bra faktiskt och man kan inte låta bli att imponeras av vad han åstadkommit som låtskrivare!!!!!!Fast mest av allt är nog historierna om Cherion studios det som satte sig i mig. En studio vars musik jag i alla fall hörde varenda dag stundtals. Imponerande.

Mange/My heart is like an open highway

12/1 2010 Tisdag

Så var livet tillbaka i de vanliga rutinerna. Full fart med eleverna och vi har hunnit rätt mycket idag. Efter jobbet så tog jag tag i livet och åkte 1 mil skidor i den stjärnklara kvällen med pannlampa i full huggning.
Efter en fantastisk tur med god musik i lurarna så blev det innebandy med brandmännen. Nu blir det soffan och se hur det gått för alla idrottare som har haft matcher ikväll.

Ni som har Spotify skriv: Va fan i rutan så får ni upp en mycket bra skiva att lyssna på!!!!


Mange/Snälla snälla snälla!!!

Måndag 11/1 2009

Skönt att vara tillbaka på jobbet igen. Allt var precis som vanligt. Allt är planerat och klart inför morgondagen.
Nu blir det skidåkning på eftermiddagen och sen arbete här på skolan ikväll. Mycket som vanligt men också stimulerande. Ska försöka ta tag i träningen lite mer seriöst med en ny hemsida men jag säger inget mer innan länken ligger här på sidan......


Mange/Ser inte, hör inte, undrar vad som händer

Söndag 10/1 2010

Så har det nya året rullat igång. Jag har drygat mig rejält och inte ätit godis sedan annandagen! Den ni! Har kommit gång bra med träning och nu ser jag framemot att jobbet ska köra igång på allvar imorgon. Back to rutinerna m a o. Veckan inleddes med sjuk kyla. -25 - 30 varje dag och egentligen fanns det inte så mycket att göra mer än att sitta in och kura och ta det riktigt riktigt lugnt. Vi hängde spelade spel och umgicks med trevliga människor.

Sakta återvände normalheten i temperaturen och idag har vi åkt skidor Hilja 4,5 km Kenneth 3,5 km och jag själv hängde med Kenneth. Sen spelade vi innebandy och nu blev det 2 timmars jobb på Tundalsskolan. Allt flyter på med andra ord.

Ska försöka spåna fram några nya rubriker som ska få återkomma i samtliga blogg inlägg under januari. Dagens vurpa, Veckans fundering ja vad vet jag. Mer info kommer under morgondagen eller kvällen.

Mange/Ser mig inte om där jag går.

Summering av 2009

Summering av bloggåret 2009. Brukar som bekant alltid summera året men har av olika skäl varit väldigt väldigt lat och bloggat väldigt väldigt lite. Lite synd eftersom jag hållit en hög standard sen 2005…..MEN mina kära vänner de som väntar på något gott väntar inte förgäves och  nu kommer summeringen av bloggåret 2009.

 

Januari

 

Fyra inlägg och som så ofta förr handlade det mest om att åka skridskor och spela gitarr. Hängde mycket med Dexius och vi lirade mycket guitar hero på The Globe. Dagarna blev till veckor och från kalla mörka Januari trillade vi vidare in i…….

 

Februari

 

Lirade gamla LP skivor i morsan och farsans källare, ABBA  och Twisted Sisters. Ägnade tid åt melodifestivalen och jag tippade rätt nästan hela tiden vilka som skulle vara i final. Lyssnade mycket på Winnerbäck och Gessle och slösade bort pengar när det gällde för att hålla Carl-Jan kvar i Let´s Dance!!! Made In Sweden med Andreas Carlsson vart nytt favoritprogram och jag tyckte Kim som var med var riktigt bedrövlig….Dagarna blev till veckor och från musikaliska Februari så sjöng vi oss vidare in i…….

 

Mars

 

Här hände det saker. Spelade på ett bröllop, spelade på Liverpoolträffen och spelade mig vidare till Widings Akunpunktur för att jag hade så förödande ont i axeln. Irriterande. Carl-Jan åkte ut ur Lets Dance och vi åkte en massa skidor och förkovrade oss i bullbak och ug-jobb. Axeln fortfarande dålig. Dagarna blev till veckor och från supporterträffen i Mars så walkade vi never alone oss vidare in…………..

 

April

 

En resa till Liverpool som blev oförglömlig. Årets absoluta höjdpunkt i alla kategorier!!!!!

Penny Lane there is a barber showing photographs
Of every head he's had the pleasure to know
And all the people that come and go
Stop and say hello

Penny lane is in my ears and in my eyes
There beneath the blue suburban skies
I sit, and meanwhile back
Penny lane is in my ears and in my eyes
There beneath the blue suburban skies
Penny Lane

Liverpool oh Liverpool, en ny stad som verkligen satte sin prägel direkt i hjärtat. I torsdags(skärtorsdag) gjorde vi precis som häxorna, satte oss på kvasten och kvastade iväg till Liverpool. Nåja, SAS:ade i a f. Jonny och Elsa från Östersund, Dan från Umeå och jag och Elin från sveriges bästa kommun Robertsfors. Vi lyfte från Alvik klockan 10:10 och landade i Manchester(av alla ställen) klockan 15 på eftermiddagen. Då hade vi även hunnit luncha på Olearys i Köpenhamn. Där de inte tog Svenska pengar eftersom kursen var så dålig. På flygplatsen hade Jonny ”Benitez” Eriksson fixat så en kompis åt en kompis hämtade oss med sin taxi och vi lämnade Manchester bakom oss och åkte iväg mot Liverpool, hjältarnas hemvist. Kom till ett härligt ställe i vandrarhemsstandard, Nightengale Longe på Princess Road. Fint om än något fuktiga rum. Slängde in packningen och letade oss sedan ner på Mathew Street. Fick äntligen se The Cavern  http://www.cavernclub.org/ för curiosa så gjorde Beatles sin första spelning där och nästan varenda artist som är att räkna med har spelat där, även undertecknad då jag i mörkret lirade luftgitarr när de som spelade där, två fantastiska killar, lirade Beatels och andra kanonlåtar. Ett ställe med historia, stämning och som Magnus Uggla sjöng jättekult!!!!!

Några öl senare, engelskt öl och en massa nya upplevelser(L-Å här skulle du trivas som fisken i vattnet, eller som malten i Ölet kanske?) så vandrade vi vidare längs Mathew Street till Flanagans. http://ultimatepubguide.com/pubs/info.phtml?pub_id=267# Flanagans var fantastiskt. Trevligt folk, mycket folk, irländsk musik, beatles musik, ja stämningen var på topp varje kväll vi var där under resan. Härligt urval av dryck och en mysig atmosfär även på nedre plan……..Eller för att citera Jonny – ”En helt vanlig kväll i Liverpool”

 

Fredagen inledde jag och Elin med frukost på Nightengale och sen en lång promenad där vi lärde

oss hitta och hade en massa trevligheter att titta på. Solen sken och livet lekte. När övriga vaknat så drog vi iväg ner på stan(liverpool One) där vi käkade lunch, besökte Supporter Cluben och Micke anslöt från Östersund. Helt plötsligt hade 5 blivit 6 och vi var alla samlade. Hängde på lite olika ställen, shoppade lite lagomt och sen kom vi till paradiset, stället där alla människor någon gång vill hamna: Liverpool Shoppen! Handlade en snygg jacka och en t-shirt, Elle hittade en jacka, Jonny en snygg morgonrock och Elsa vet jag inte vad hon shoppade men hon hade en påse med sig i a f. Vi fyndade lösviktsgodis på torget och sakta gick denna dagen mot kväll.

 

Några skåningar hade anslutit till oss och vi avslutade kvällen med dom på Carraghers Restaurang – Cafe Sports. För er som inte har koll på Carra så är han även lagkapten i Liverpool. Jag käkade pasta med soltorkade tomater, bacon, kyckling, några gröna kvistar och ett mycket mycket gott Torres Vin. Kvällen avslutades på Flanagans, eller för att citera Jonny – ”En helt vanlig kväll i Liverpool” och sen en stund på The Cavern, innan vi allihopa tog taxi hem för vår skönhetssömn och pepp inför morgondagen. Då skulle äntligen Anfield besökas och äntligen skulle hjärtat, själen och kroppen få uppleva en riktig Pool match. Liverpool – Blackburn.

 

Lördagen inledde vi med frukost på hotellet och sen var det bara att bege sig mot Anfield Road. Cirka 10:00 kom vi dit och medan de andra kavlade upp ärmarna och gick in på puben så passade jag och Elle på att få i oss lite kulturell historia på Liverpool museet som finns inne i Anfield arenan. Njöt av att går runt i världens bästa klubblags lokaler och bara njuta av alla priser, känna vingslaget av historia och se alla triumfer, pokaler och ögonblick igen. Underbart är ordet och hade Jonny varit med där inne hade jag gett han en björnkram som han inte tagit sig ur. Det var king och mycket känslor.

Timmarna gick galet fort och vi hann ett varv runt arenan, in på puben för en öl, ner med en varmkorv i strupen och lite strips innan det var dags att ta sig in i arenan. Kanonplatser, full sol och en känsla började sprida sig i kroppen. Nu var det snart dags. När vi så stämde upp i sång 45 000 personer, You´ll never walk alone så hade då i a f jag gåshud över hela kroppen, tårarna var inte långt borta och ja det var helt otroligt att se. Det blev en tyst minut för Hillsbourghoffren och då var det verkligen tyst. Alla spelare spelade med sorgband och ja man kunde ta på stämningen.

Domaren blåste igång och 3 min senare vräkte Torres in 1 – 0 till de röd/vita. Vi skrek, alla skrek, hoppade och sjöng – Fernando Torres Liverpool nr 9. när Torres senare vräkte in 2 – 0 var segern ett faktum. Stabilt mittfältsspel av Alonso och Marscheano och ett effektivt försvarsspel samt presspel över hela banan så gavs egentligen Blackburn aldrig någon chans. 3 – 0 av Agger och 4 – 0 av Ngog i andra halvlek. Fantastiskt spel, grym coaching och Liverpool firade stora triumfer. Allt som oftast fick Blackburn slå ifrån sig i panik. Ungefär som 4 -1 matchen mot United!!

Efter matchen tog vi oss ut ur arenan och till Shankly statyn där vi skulle möta Jonny och Elsa, därifrån tog vi oss vidare till puben Black Bourne där vi mötte upp Micke, Dan och några Östersundare för mat(nachos) och matchen Sunderland – Man United. Där lyckades Sir Alex med konststycket att vinna igen genom att byta in Machena……märkligt att bollen alltid studsar Uniteds väg. Stolpe, stolpe, ribba, bakhuvudet, stople in!

 

Därefter såg vi Newcastle – Stoke 1 -1 och det kändes riktigt bra att Shearer lyckades få en pinne.

 

Vi avslutade kvällen på Carraghers igen där hela svenska supporterklubben som var på plats anslöt och vi åt middag samt fick besök av en Liverpool Legend – Alan Kennedy. Den ende i världen som avgjort två champions leauge finaler(Europafinaler). Finns på youtube om ni vill se mer. Här skriver jag tre saker för att komma ihåg lite saker själv: Grobbe storyn – where are you going, where is the manager. Aldrig vara nöjd med en medalj. Första gången de vann serien så sa coachen, lägg den i garderoben och ta fram den nästa år när vi vunnit en till. Pluss hopp, hopp istället för hjulning. Ni som var där vet vad jag pratar om. Avslutade på Flanagans – eller för att citera Jonny ”En helt vanlig kväll i Liverpool”

Full sol och jag och Elin studsade upp för en engelsk frukost på ett kafé cirka 20 minuter från där vi bodde. Innan hade vi duschat och det fanns två duschar på våningen, Vi dolade och Elin tog en och jag tog den andra i ett annat rum. I min fanns såklart inget varmvatten och i hennes var det kanonskönt. Jaja……om någon skulle kalla det rättvist så hade den pratat tvärtomspråket….Nåja, vi hade inga egentliga planer men anade att det mesta skulle vara stängt så vi började gå ner mot Albert Dock och Beatles museet som jag verkligen ville se och uppleva. Fantastiskt är ordet. Mycket mycket härligt att se och vi njöt verkligen av skön musik och en upplevelse utöver det vanliga. Hörlurar på och de berättade om allt.

 

Efter en kaffe på Starbucks, en skön vandring i solen och en massa härliga affärer och små olika saker så begav vi oss hemåt igen. Alla satt och hängde i dagrummet  så lutade oss tillbaka, köpte pizza och avnjöt, Everton – Aston Villa 3 – 3 och Man City – Fulham 1 – 3. Skåningarna berättade skitskämtet som jag inte drar här men ni som var där vet vad jag pratar om……

 

Elsa guidade oss långt ut i ett bostadsområde där säkert inte så många svenskar varit tidigare till en riktigt härlig kvarterspub med…trumvirvel…..karaokekväll. De vara glada att vi var där och vi var glada över att få komma så tjejerna sjöng lite Abba och jag och Micke drog Living on a prayer. En fantastiskt trevlig kväll – eller för att citera Jonny – ”En helt vanlig kväll i Liverpool”

 

Måndag

 

Tiden gick med stormsteg. Jag och Elin hade bestämt oss för shoppning så vi traskade iväg tidigt, intog en engelsk frukost på samma lilla cafe, fortsatte ner på Liverpool One och shoppade lös. Lite senare anslöt övriga och vi begav oss på en kubansk restaurang för lunch. Micke skulle tyvärr åka hem här så vi kramade hej då, men inte adios utan hasta la vista – på återseende.

 

På eftermiddagen åt vi fish and chips och tog det lugnt innan vi åter begav oss ut på gatorna längs Mathew Street. Besökte Flangans och sen en mindre jättehärlig pub med skön känsla och historiska vingslag. En fantastiskt trevlig kväll – eller för att citera Jonny – ”En helt vanlig kväll i Liverpool” (För L-Å´s räkning så räknade jag också antalet pumpar i denna pub - en pub som vi säger tar ca 50 personer hade i a f 16 olika pumpar!)

Tisdag

 

Vi åt en tidig frukost för att tyvärr lämna denna fantastiska stad men med en massa minnen i hjärtat. Åkte taxi till Manchester för att flyga hem. Tro de eller ej men när vi kom dit kom även hela Manchester United dit för att flyga till Porto. Vi hängde lite med Giggs och grabbarna innan vi tyvärr fick lov att säga hej då och flyga hem till Sverige.

 

Tack till Dan och Micke som var med och gjorde allt till en trevlig och rolig resa. Stort tack till Jonny och Elsa som gjorde resan möjlig, med biljetter och allt - 1000 tack från hjärtat för nöjet att resa med er, se och uppleva något fantastiskt och genomföra ännu en dröm på vägen i livet och ja för att citera mig själv – ”En helt vanlig stad men för oss som ser Liverpool som något större än ett fotbollslag, en stad, ett land, ett lag fullt med historia och framtid.”

 

I övrigt så hade jag misslyckats rätt rejält med bloggen. Två inlägg och värre skulle det bli….

 

Maj 2009

Upptäckte Perssons Pack och jag tror Maj var rätt okej som månad. Inte helt bra och inte helt dålig. Två extremt korta inlägg.

 

Juni/Juli/Augusti eller sommaren 2009

Skolavslutning och en mycket lyckad sådan. Mycket fotboll och badning på Umelagun. Hann köpa husvagn, parta runt lite och plocka nå hiskeligt med kantareller. En bra sommar på många sätt. En sämre sommar på andra sätt men ja helt okej får summeringen bli. U21 EM var riktigt spännande och i Augusti gjorde jag det riktigt dåligt och la inte ett enda inlägg i bloggen. Märkligt.

September 2009

Idol körde igång och jag fick några favoriter direkt, Calle(final), Mariette(final) och Erik(vinnare skulle det visa sig sedan) + Tove(också final) Än en gång rätt tippat av tipsmästaren. Att sedan Erik gick och vann var roligt, för att inte säga lätt pinsamt när hans flickvän gled upp på scenen och nog trodde att det var hon som vunnit…..hm….

Oktober 2009

Inga inlägg….huuuvvvva

November 2009

Såg Winnerbäck och mådde så där riktigt bra när man äntligen fick se en artist på scenen igen och inte en massa fjask som idol….

Låtlista:

Järnvägsspår
Köpenhamn och överallt
Dunkla rum
Jag har väntat på ett regn
Brustna hjärtans höst
Om tiden vill ifatt
Kedjebrev
Lång dag
Varning för ras
Hugger i sten
I Stockholm
Åt samma håll
Fribiljett mot himlen
Söndag 13.3.1999
Jag får liksom ingen ordning
Kom ihåg mig
Solen i ögonen
Om du lämnade mig nu

Extranummer 1:
Elden
För dig
Ett sällsynt exemplar

Extranummer 2:
Elegi
Söndermarken

Det var mums för ett musikhjärta

December 2009

Kan inte försvara mig längre. Hela 2009 får gå till historien som det sämsta bloggåret! Bättring krävs och behövs!!!!!

Sammanfattningen tog 5 minuter för så lång tid tog det att läsa bloggen…..

Nyårsafton firades med Malmens, Klingen och Bäckström dök upp senare. I övrigt så var det en trevlig kväll.

 

 

 

Mange/Jag får liksom ingen ordning på mitt liv……