2007 Året som gick

Sammanfattning

ID:11467
MedlemsnivåBas
Inlägg:576
Kommentarer:3016
Bilder:233


Januari 2007

Inledde 2007 med att summera året 2006 och det är väl det jag gör just nu antar jag! Som ni minns så dog Tommy Sandlin förra året och därför inleddes året med lite citat från honom och sen ett omgjort lärar citat signerat MatteJ

"Det finns tre sorters lärare
- De som är på alla lektioner
- De som är på alla lektioner och ger allt de har
- De som är på alla lektioner och ger allt de har samt fikar extra länge
- De som är på alla lektioner och ger allt de har samt fikar extra länge och gärna jobbar en massa övertid utan att få betalt.....
Det är bara den sista kategorin som kommer bli riktigt bra"


´Repade mycket, hängde på Pärlan med bandet i vitahängslen och svart skjorta...hehe..retro? Ja men kul! Hade värsta förkylningen, såg grammisgalan och förvånads över kanonbandet Mando Diao som jag lyssnade sönder på youtube...Skrev en massa låttexter också under den här tiden......var en typisk januari, mörkt kallt, med många tända ljus och ensamma te kvällar.

Februari 2007

Marcus O och Frida gifte sig och vi var på ett trevligt bröllop/dop,  jag och Hilja eftersom Kenneth hängde på Max kalas. Annars det jag minns bäst från februari var stora snökojor och en massa vedhuggning. Samt köpte en ny Westtonebas. En bra månad. Kort och koncist som februari i hela sin charm. Skrev en av mina bästa låtar, enligt egen mening:

Kan inte bära dig

Skrevs när det det var mörkt, kallt och många känslor snurrade runt i huvudet. Ibland vill man hjälpa men räcker inte riktigt till att göra puzzlet helt.....


Mars 2007

Gjorde jag bara två inlägg, det ena handlade om Gallerians drottning, en blöt utekväll med Matte J och barnen fick varsitt rum istället för att dela. Andra inlägget handlade om Sundsvall Cup. Sista natten med gänget döptes turneringen till. I mina ögon och många av grabbarnas var det tårar i ögonen när vi äntligen stod i världens största hög med guldet i handen. Var underbar känsla och många hårda ord som jag sagt under året, många fystimmar och mycket annat var väl glömt antar jag. En målsättning och ett guld som vi väl förtjänade. Det jag minns mest är att vi förlorat mot Östersund i gruppspelet i en tragisk match. Kanske den sämsta som vi någonsin gjort och jag hatar sånt, när inte alla gör sitt bästa. Slutspelsdagen fick vi chansen att möta dom igen, oj vilken skillnad det var. Vi fullkomligt pulveriserade dom och visade inställning, 16 - 7 skrevs resultatet till. I finalen tog vi emot Norrfjärden med sina länslagsspelare, ett lag som är riktigt bra och med en stor trupp, här svamlar jag iväg, men vi stänkte dit dom rejält och deras stora stjärna gjorde inte ett mål...Coachseger? Javisst...alltid!

April 2007

Ett enda inlägg om repning. Skandal!

Maj 2007

Inget inlägg - ännu mer skandal. Men jag hade mycket att göra med skivan. Satt varje kväll till minst 02....

Juni 2007

Fotografering till skivomslag, skivsläpp, radiointervjuer. En magisk midsommar i Sikeå på Granskär á la Saltkråkan. Skapade hemsidor åt mitt band också. Fick lägga ännu en skiva till discografin:

Discografi:

2005 CD          Tales from Richsmile River County 

2005 Singel     Vi ska vinna idag/Kyss mig

2006 CD          5 dagar 2 nätter
2006 Singel     Hem till jul/För dina blåa ögons skull
2006 Singel     It´s my life/Outsider
2007 CD          Ensam kvar


Juli 2007

Ack härliga Juli! Medverkade i Espresso på P4:a och sålde en massa skivor(tyckte jag) stannade dock före 300 sträcket men helt klart kul ändå. MInns att jag satt och skrev ut omslag och klippte klistrade för glatta livet....nästa gång blir det ngn annan...hehe Hängde på Countryfestivalen med en person som jag absolut inte kände förut men som idag är ja en av mina bästa vänner!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Augusti 2007

Skrev låten Perfekt och spelade in. Den är bra!  Storyn bakom för er som fortfarande läser om året:

Fick värsta inspirationen igår när jag gick på stan. Gick och tänkte lite negativa tankar om olika par jag såg igår. Tänkte typ hur kan hon vara ihop med han och han med hon osv osv....men när jag passerar Mias grill så sitter det ett par där. Han har munnen full med hamburgare och försöker berätta ngt medans hon äter en sallad. Tänkte rast men herregud tugga ur munnen först.......men i samma ögonblick så poppade det upp:

I hennes ögon är han helt perfekt.

Sagt och gjort nu var goda råd dyra. Gled in på busstationen och snodde åt mig lite toapapper och sen gled jag vidare till totomaten och lånade en penna och skrev en skön text om en massa personer jag sett under dagen...Satte mig med gitarren igår och ja en av de finaste låtarna om kärlek jag skrivit blev till. Men har inte vågat spela den än idag...är lite rädd att den inte ska låta lika bra. Vi får se.


Lyssnade mkt på Robbie Williams och livet lekte. Minns en grym kräftskiva här hemma med mycket gitarrspel och ja, sjukt roligt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

September 2007

Skrev låten Aldrig nej till dig. En bra Bon Jovi inspirerad låt. Skrev även låten Dimmornas Land som vart tragiskt dålig......kanske kommer någon gång i framtiden...host host......Annars var september en ganska lugn månad som gick i sina gilla spår. En månad som jag inte minns något speciellt från och där jag inte heller bombat bloggen speciellt mycket heller.


Oktober 2007
¨
Träffade en underbar människa jag inte känt förut! Åkte till Portugal med två underbara personer jag känner sen förut. Hade a time of my life(inte the!) därnere. Underbar resa med bara positiva minnen. Finns mycket på bloggen om det. Månaden gick i sitt gilla gång. Bloggade lite om Tobbe som köpt båt men mest av allt så spelade jag in en låt som jag ägnade alldeles för mkt tid till. Blev absolut inte bra.

November 2007

Skrev en bra låt som jag såg nu på bloggen. Hm...den måste jag spela in. Lev som du är lärd! I övrigt en både bra och dålig månad. Mycket hände och svåra beslut togs och livet vältes på kant för att sedan plana ut igen och sen ställas på sin spets. Mycket att göra på jobbet också....tog mycket energi och kraft så skapandet uteblev....

Surr, så svårt att urskilja ord
Fraser som, hur har sommaren varit
Jag betraktar ser mig omkring

Ta för dig av utbudet tills du kräks
sitter som högar, ser hur folk vräks
Vi läser Hamlet istället ikväll

Matad av samhället och idol
Fylld av trycka ner, ge vad dom tål
Fyra ansikten fyllda av hån

               Jag skakar lätt på huvet
               Jag pekar finger åt en värld
               Gör oss redo, lev inte som du är lärd


December 2007

Underbar månad. Jul är Jul. Jullov är Jullov. Byggde pepparkakshus, julpyntade, umgicks mest med barnen och skrev en massa bra texter och repade hårt med bandet. Är en bra månad som inte är slut än. Pratade just med en bra människa, den allra bästa, i telefonen och ja, vi får se vad det bjuds på för party i kväll....


Mange/Gott nytt år. Skål och lev livet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

31/12 2007 del 1

Sista dagen och här kommer lite summeringar från bloggens övriga nyårsaftonar + nyårlöften:


Nyårslöften 2006/07

Börja blogga igen. Minst 5 gånger i veckan eftersom jag inte kan lova en gång/dag. Och det beror förstås på att man inte alltid har tillgång till dator.
- lyckades jag inte med.....

1. Tänka mer på mig själv
2. Komma igång och träna igen
3. Spela in en massa musik och riktigt njuta av livet varenda sekund.
4. Börja ta tag i saker och ting........

Summering av dessa löften:
1. Tänka mer på mig själv    - Har försökt men inte riktigt lyckats.
2. Komma igång och träna igen - Gjorde jag i någon månad och sporadiskt över sommaren
3. Spela in en massa musik och riktigt njuta av livet varenda sekund.  - Det har jag lyckats bra med! Till viss del.
4. Börja ta tag i saker och ting....... - Det har jag gjort, en del saker men får nog ta tag i mig själv igen.


Mange/Snubblar omkring, fattar ingenting.....


Inför Nyårsafton 2007/08

De stod utanför hennes dörr,  han hade bråttom hem
De hade stått där ett tag nu, sett på varann men
inte kunnat enas vem som skulle vart så svårt 
Uppenbart att inte kunna sluta sig, höll varann hårt 
Som betraktare stod jag där, utanför min kropp
Såg eldens skimmer, från lågorna gavs hopp

Hon sa adjö, slet sig ur hans famn.
Han mumlade ngt om kärlek, ngt om hennes namn
Jag ville skrika bryt, ta om , gör en lagning
Han stod ensam kvar, hennes regissör skrek tagning
Förmodligen kärlek; ett sorgligt avskedfarväl. 
Betraktaren inte säker, kanske en del i livets själ....

Jag gav honom ett snett leende, gick in till mig......
Betraktarens ögon målar tavlan åt sig..


Mange 2007 30/12 22:59

Här kommer lite om veckan som varit och saker som hänt.

En kväll
tog jag kort på mig själv. Det var just innan vi spelade försvunna diamanten. Totalt sett så spelade vi det spelet 19 gånger sen julafton och jag har vunnit 6 gånger, hillan 8 och Kenneth 5. På morgonarna så gör jag ofta en sån här macka när det är jul.det är gott! Gärna kaffe till. På kvällarna har det gällt skoteroveralloch ljusttändning. Det är sjukt mysigt.

Vad har då hänt idag? Dagen för nyårsaftonen. Jag har länge velat bygga om studion och vips fick jag tag på en massa bra material. Den som letar finner och nu var det dags att sätta igång.
stängde av msn och började röja. Det gamla burkiga micbåset skulle ut. Alla leksaker och loftsängen skulle monteras ner. Det blev fort kaos och mycket grejor och nyladdade skruvdragare. Jag gjorde n schysst ritning och fixade och donade av bara farten..         inte brydde sig chicho om att jag spelade musik och levde rövaren. Han slaggade in i sin nya julklappshängmatta jag köpt åt honom. Där sover han gott.

Nu saknar jag bara .

Mange/(Yeah but) Baby I've been here before
I've seen this room and I've walked this floor, (You know)
I used to live alone before I knew ya
And I've seen your flag on the marble arch
and love is not a victory march
It's a cold and it's a broken Hallelujah

Julafton, juldagen, annandagen


Julafton började kvällen före med ett kanonrep, men det har jag ju skrivit om...hm...syrran kom med hennes underbara familj ner till mina föräldrar, min farmor Svea och moster Siv. Vi hängde där hela dagen, åt gott, fikade gott och levde. Tomten kom och vi fick paket. Kvällen var jättefin och jag är så glad jag har er alla. Fantastiska människor på olika sätt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Juldagen upprepades konceptet, hängde hos mor och far med syrran och hennes familj och Sivan. Åt gott, umgicks, spelade spel och slappade rätt hårt. Kvällen avslutade med Yasses ljusfest som vart jättemysig.

Annandagen då? Jo här las det om litegrann fast inte inledningsvis. Då promenerade vi bort lite julmat genom att gå ner till mor å far. Där hängde vi fram till middagen då vi gick hem och kunde äntligen äta ngt annat än julmat. Jag slängde ihop världens godaste köttfärssås och spaghetti. Åt som hästar gjorde vi, då både jag Hiljan och Kenneth var less på julmat! Sen packade vi helikoptrarna jag köpt åt dom och åkte ner på UG norpan för lite körning. Gick grymt bra och jag har skickliga piloter som barn!  vi fortsatte på temat ljusfest så Hillan å Kenne fick en massa ljus av sin världens snällaste farmor och eldade och mådde gott. Jag fixade lyktan och sen fick jag ett ryck och satte upp ny armatur och lampa i vedboden.
vart så på G av det så jag högg en stor låda ved och bar in. Sen tog jag ett kort av månen. Den har varit full några dagar nu..nåja nästan. Kan månen bara vara full på torsdagar?  Vi gick in, spelade försvunna diamanten, krossade pepparkakshuset och drack te och pepparkakor. Ibland är livet så bra.

Mange/I mina ögon ser jag, du är helt perfekt.

GOD JUL

 

Efter ett rep som uppladdning inför en intensiv riskkväll, som jag, hör och häpna, inte vann så är nu julen här. 

Hilja och Kenneth kommer om en stund och sen bär det iväg ner till mor å far för att fira jul.



Från mig alla till er alla en riktigt god jul! Nu knäcker vi nötter, dricker glögg och väntar på tomten!


Mange/Om jag ger dig mitt hjärta, behandlar du det varsamt då?

En helt vanlig dag och helg...

                        

Torsdagkväll och skolan hade då tillslut tagit slut och jullovet var ett faktum. Åkte med Krille och Klingen på ishockey och såg världens bästa AIK fullkomligt köra över gnäll Modo. En härlig känslan infann sig i kroppen. Helt helt underbart såg det ut och Modo hade verkligen ingen chans, framförallt när SAIK´s kanadensare satte fart....Fredag blev också en bra dag, tog det rätt lugnt, tränade a-flickorna i handboll och när jag kom hem så tänkte jag att, näe nu är det dags att klippa sönder Kenneths tandborste och göra lite julslingor i håret.

                         
Kenneths borste...............................jag innan slingor men nyklippt.......

                           
resultatet var katastrofalt men jag försökte var glad ändå......

Lördag så susade jag iväg till stan.

                          
drack coca-cola på restaurang Kärnan och såg på månen på väg hem.........


Mange/nu kommer dexter så nu ska vi spela gitarr...........

Helgen bjöd på


Vi klädde julgranen till tonerna av en massa julmusik. Bara för att så ska det vara. Fortsatte fredagkvällen med sällskapsspel och glögg.  Lördagen ägnade vi åt stora godisbakardagen

   Smälte choklad och gjorde   sen smälte jag 7 dl socker och 3 dl mjölk i en panna kokade det och hällde upp på  en plåt och vips hade vi marknadsgodis Smälte vit choklad, grädde och lite smör. Väntade två timmar, rullade och rullade i kokos och då vart de så här:

Sen gick vi ut och såg ett flygplan flyga omkring på himlen och rita mönster..... Söndagen ägnades åt pepparkaksbak och sen såg jag på footsidefotboll på Jennings. Sjukt länge sen jag såg fotboll och jag kände suget efter att spela...men men...

Mange/det är kanske många precis som jag, som bara går omkring och längtar varje dag, efter någon som gör en fri, men hon finns bara i min fantasi, fast jag aldrig sett dig, så känns din existens, när jag tänker på dig får jag ett svar, vet inte vad som hänt mig för hoppet bränns, nu har jag bara längtan kvar.....TÄNK OM JAG FICK DIG AV TOMTEN I ÅR och vad jag önskar det skulle bli så. Få hålla om dig så länge det går.....tänk varje gång jag blir kär, slutar alltid med att gud får hjärtbesvär, väntar på att du ska komma fram och säga allt blir bra......Tänk om jag fick dig av tomten i år och vad jag önskar det skulle bli så......

Bäst söndag

Idag kommer Hilja och Kenneth! Wieo! Då återgår livet till det normala igen......nåja nästan i a f...host host...blir en kanonvecka på alla sätt med julpyntning, granklädning och ja bara trevligheter.

http://www.youtube.com/watch?v=l6VSrtCI-80

bäst och en tanke på umeå open för hundra år sen...

Mange/låtsas att du är lycklig.....

Ja så kan det gå...

http://www.youtube.com/watch?v=VUoEil40qZA 

Bittersweet memories
that is all I'm taking with me.
So, goodbye. Please, don't cry.
We both know I'm not what you, you need. 

Mange/I think of you every step on my way.........................................

Everywhere we go....

  Vandrade hem genom natten efter repet.......

En trevlig dag i musikens tecken! Repade och det var helbra, sen hängde jag kvar på UG och gjorde musik till en ny låt. Blev helt okej!

Kvällen bjöd på en komikersuppväxt, lite chirre och ja, typ bara ta det lugnt vilket passade in på den här helgen.

Sov gott det ska jag....

Mange/Det var så det skulle vara. Det var känslor så underbara. Tankar om vägar som valts på måfå. Tankar om vägar om de korsats och så.......

Det var så det skulle va

Veckan har varit långsam. Allt har tagit sin tid och det har varit otorligt mycket jobb. Fredagen närmade sig med små små steg tills den äntligen var här! En seger i kulturlotteriet gjorde redan fredagmorgon till en bra morgon.

MatteJ kom och vi småpratade umgicks och LÅ susade in genom dörren. Fortsatte mot Inre Ringvägen där det samlats ännu mer trevligt folk.

Därefter vidare ner till Träffpunkten och Paddy Pärssons som visade sig vara ett riktigt kanonband! Hängde där och luftade vårt uppdämda festbehov med en massa gelickar.......mycket dans, många trevliga människor, ja kort sagt en kanonkväll.

Hamnade här hemma efteråt med lite trevligt mingel å småsurr och ja, sen var det lördag. Salle väckte mig imorse i någon sorts panik över att inte ha varken skjorta eller kavaj tillgänglig här i robban....ayay....lånade ut och det blev snyggt.

Mange/Vi gick sakta nerför gatan, genom regnet som föll allt okej
Hade inte bråttom hem, vred på huvet för att få en skymt av dig
Kängor som trampade genom vattenpölar med glas
Natten var så kall och tyst, månen i fas
Höll dig så nära,så nära, tätt mot mig
Kände kylan i min kropp, kände värmen utav dig

Ville ha dig där och nu, ville stanna tiden bestämt
Ville ägna mig åt tanken som om inget hade hänt
Sparar tankarna i ett glas, spara känslan från advent
Som två ljus i ett fönster, som någon ensam själ tänt

Det var så det skulle va

Magnus Hansson Robertsfors Norrland Sverige Världen

http://www.myspace.com/mangethebest

La ut Hem över jul bara för att den passar så bra...ligger nedladdningsbar för er som vill ladda hem...


Mange/så länge sen så länge sen......

You are always on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=LPO-9gfSpms&feature=related

ibland behövs det lite lugn i livet...........två kungar på samma ställe....


Kanske älskade jag dig inte
Så mycket som jag borde ha gjort
Kanske behandlade jag dig inte
Så bra som jag borde ha gjort
Om jag gjorde så du kände dig som tvåa
Älvan jag är ledsen jag var blind.......

Kanske höll jag dig inte
Alla ensamma stunder
Och jag gissar att jag aldrig sa till dig
Jag är så glad att du är min
Små saker jag borde sagt och gjort
Ja jag tog mig aldrig tid......

Du finns i mina tankar
Du finns i mina tankar

Och här kommer den egentliga versionen ;-)

Maybe I didn't love you
Quite as often as I could have
Maybe I didn't treat you
Quite as good as I should have
If I made you feel second best
Girl I'm sorry I was blind

You were always on my mind
You were always on my mind

Maybe I didn't hold you
All those lonely, lonely times
And I guess I never told you
I'm so happy that you're mine
Little things I should have said and done
I just never took the time

You were always on my mind
You were always on my mind

Tell me, tell me that your
Sweet love hasn't died
And give me
Give me one more chance
To keep you satisfied
satisfied

Little things I should have
Said and done
I just never took the time

You were always on my mind
You were always on my mind
You were always on my mind....

Mange/små saker jag borde sagt och gjort.....ja jag tog mig aldrig tid.........

Drygarn

Efter några deppiga dagar så vart det då helg!!! Skönt som bara den och välförtjänt!

Fredagkväll bad och sen lite jobb framför datorn med lite skön musik. Lördagen blev totalskön? Kan man säga det? Jo f-n! Repade på dagen med FADE best band ever! inte bara bandet utan The Band!

Åkte till mor och far med barnen och åt god mat och hade trevlig sällskap! Sen hittade vi affären och därefter blev det pepparkakshusbak.......

       
Hiljas hus            Mitt hus               Kenneths hus   Hela staden ;-)


Mange/You are like heaven.....