Hej då Sverige!

I går bar det äntligen iväg!  Vi möttes upp på Umeå flygplats för vidaretransport mot huvudstaden Sthlm. Här sitter vi på Alvik och väntar....   .....på att tillslut få gå ombord på planet - Stina i täten.  
Väl inne i planet kändes det perfekt. Fönsterplats och äntligen på väg!  

I morse lyfte vi från huvudstaden 10.25   

för att ca.16.50 landa i Doha i Qatar. Nu sitter vi här jag och Stina med varsin mineralvatten. Nytt land, nya intryck och en känsla av overklighet. 24 grader varm och vi reser snart vidare glada och nyfikna!

Hoppas ni har det bra alla där hemma! Nya uppdateringar kommer snart....

Mange/på väg....


Time to leave 25/11 2008

Nu börjar resan närma sig med stormsteg. Åker klockan 17 i eftermiddag och jag har packat(det mesta hoppas jag) för att klara sig tre veckor ute i vildmarkens Bangladesh. Blir en upplevelse utöver det vanliga.

Elle och Fadde vaktar huset och sköter om alla djur. Det känns tryggt.

Ikväll blir det således Stockholm och en stärkande natt på hotell för att sedan vidaretransporteras kl 10:25 imorgon med Qatar airways till just Qatar. Där får vi vänta några timmar innan det är dags att flyga vidare mot Bangladesh huvudstad Dhaka. Om jag får möjlighet så kommer jag att uppdatera bloggen på plats annars så får ni veta mer sen.

Ha en underbar inledning på december och en fantastisk 1:a advent och en mysig Lucia.

Tänd ljus, må bra och ta hand om varandra

Mange/I ett månljus på en väg..........

Fredag eller egentligen lördag 21/11 eller 22/11 beror på hur man ser det.

en kväll som denna. Klockan är 00:00 och nu sitter man här på bloggen efter en trevlig utbildningskväll med chefen. Vi grillade och pratade och pratade och pratade och sen när vi pratat klart så pratade vi lite till. Skön stämning, Dexter på topp och vi övriga hängde mest med. Sjuk kul var det i a f. Fick en massa svar på en del frågor.....

Om 4 dagar så blir det Bangladesh i tre veckor. Underbart att slippa vardagen och bara dra iväg. Jobbigt att sakna barnen men det måste gå. Är trots allt 20 dagar och sen får man komma hem och fira jul med dom.

Mange/still wonder what a hell went wrong and why!

Torsdag

Uppdaterar blogg och lite småfix. Ikväll julfotografering, jobb, andra tankar och funderingar. Nu hockey och lite annat jobb.


Mange/Min vän, du balanserar på en slak lina.

Kakor

Jobbar med lite ny musik men nu tycker jag att ni undertiden går in och lyssnar på vad vi spelade in igår kväll här hemma i studion.

http://www.myspace.com/makke92 

Mange/I ett regn av kakor

Lördag den 15/11 2008 på jennings

   

Segrarna i dagens träningsmatch

91/92/93 bjöd -89/90 på hårt motstånd i dagens prestigefyllda träningsmatch.

Efter att ha utmanats, tjatats på och sen fått höra om en hel vecka var det så dags för årets a-pojkar förstärkta med några -91or att ta emot Sikeås 89/90 spelare där en del gamla lirare dammats av. Burström comeback!! som spelade sin senaste match som andra årets b-pojke. Jonte Gradin, skytteligevinnare som 1:a års a-pojke och lite andra "avdankade" lirare.Krille och Stefan från a-truppen, Jimmy och Kim från Ribk, Linus och Lucky från internet, Öhman från skogen och Dexius från Saint-Gobian. Vaknade på morgonen av att Jocke ringde och väckte upp mig. Kände väl redan kvällen före då jag och Dexter pratade spelide och tankar att det här hade blivit större än vad jag i a f trott. Hallen fylldes med folk och det var mycket snack inför match. 91-93 ställde upp med sm-laget som tagit sig vidare till steg 3 och såg heltaggade ut. Vi värmde med fotboll och när jag föreslog Tobia som uppvärmning efteråt så började frågorna hagla, hur f-n gjorde man den? löpvägar? 6-0? Kändes helt plötsligt blytungt i kroppen. Hur som helst så kom då Tobias Kungen Boman ner för att döma och matchen kunde blåsas igång. Vi kopplade snabbt ett grepp om matchen och kunde gå ifrån till 5 -1 och det mesta kändes frid och fröjd. Kanske vart vi något för säkra här och började ta en massa kassa avslut. Lite mer koncentration här och matchen hade varit avgjord direkt. Nu började istället A-pojkarna sakta jobba sig ikapp. Jimmy B spelade mycket bra men det gjorde även Jörgen Anesäter som riktigt spikade igen. HÄRLIGT att se två så bra målvakter i action, ja även den tredje målvakten Bosse hade här en bra period i matchen som domare. Innan halvtid var siffrorna tillsnyggade av A-pojkarna och vi ledde bara med en boll. Vi bestämde i pausen att riktigt hålla nere tempot inledningsvis, haparandahandboll och sen vid 15 minuter höja tempot till max och avgöra. A-pojkarna gör här en riktigt bra inledning av andra halvlek och vartenda skott som skjuts ramlar in på något märkligt sätt. Ribba, bakhuvudet på Jimmy och i mål. Men alla mål räknas och vi spelar riktigt uselt både framåt och bakåt och vips är A-pojkarna förbi och vi känns tempofattiga och som ett riktigt lallargäng och jag undrar vad jag ställt upp på. Vi tar time-out med 6 minuter kvar och två måls underläge. Vi höljer tempot, spelar hårdare bakåt, alla jobbar och vi går ut 3 -3. Här spelar vi stundtals mycket bra, i a f bakåt och äter oss ikapp, Jimmy B gör några svettiga räddningar, Stefan, Gurra, Öhman,Kim mycket vassa bakåt och när sen Lucky Lackman får läget vid ställningen 19 - 19 så tar han såklart(som vanligt) chansen och stänker in segermålet med 50 sek kvar att spela.

Mange/Elitlaget comeback 2008


Robin E ute ur idol

Tyvärr åkte en av de bättre sångarna ikväll. Hm....märkligt att Robin B klarar sig kvar hela tiden. Vem röstar på han?

Mange/Godmorgon världen

Defekt & Perfekt


Skivan innehåller 8 spår! 3 finns på http://www.myspace.com/mangethebest

1. Du är helt perfekt

2007 var på många sätt ett underbart år och jag fick lära känna mig själv. Hade hela tiden fruktansvärt roligt, vi hängde ute sena nätter, tog igen en massa saker som jag tyckte jag tidigare missat. Var vaken hela natten, gick barfota hem på ljummen asfalt och satt och såg solen gå upp en massa massa gånger. Utdrag ur bloggen 19/8 2007:

Fick värsta inspirationen igår när jag gick på stan. Gick och tänkte lite negativa tankar om olika par jag såg igår. Tänkte typ hur kan hon vara ihop med han och han med hon osv osv....men när jag passerar Mias grill så sitter det ett par där. Han har munnen full med hamburgare och försöker berätta ngt medans hon äter en sallad. Tänkte raskt men herregud tugga ur munnen först.......men i samma ögonblick så poppade det upp:

I hennes ögon är han helt perfekt.

Sagt och gjort nu var goda råd dyra. Gled in på busstationen och snodde åt mig lite toapapper och sen gled jag vidare till totomaten och lånade en penna och skrev en skön text om en massa personer jag sett under dagen...Satte mig med gitarren igår och ja en av de finaste låtarna om kärlek jag skrivit blev till. Men har inte vågat spela den än idag...är lite rädd att den inte ska låta lika bra. Vi får se.

2. Aldrig nej till dig

Skrevs efter att ha lyssnat på Bon Jovis Make a Memory. Såklart har vi väl alla en massa känslor för olika personer som passerat i revy genom livet och ibland kanske det är bäst att det stannar kvar vid just minnen. Hur har det varit sen vi sågs sist? Har du också tänkt den tanken? Minns du när vi satt där i soluppgången? Hur historien värmer och hur vi inte vet vart vi hamnar i framtiden? Allt kompliceras allt händer, alla tankar allt spel, alla mobiltelefoner och sms. Elin lägger en magisk kör och ja, en av de bästa låtarna jag skrivit!


När du åter låg där så trygg i min famn

I mörkret du viskade mitt namn

Jag visste för alltid att du var med mig

Jag säger aldrig nej till dig



3. Miss Perfekt

Ibland får man veta saker. Saker man kanske inte vill veta, tankar andra människor inte vill tänka. Hur sårbara vi alla är i speciella situationer. Vad säger man då när man sitter mitt i mot varandra på ett golv och ska komma med kloka råd? Lyssna till ditt hjärta men var beredd på att vandringen blir tuff och att livets stigar inte alltid kantas av rosor utan ibland är det taggtrådens smärta som blir djupare och djupare.......

4. Iskallt regn

Magiskt piano av Per P!!!!! Låten spelades först in med en akustisk gitarr, Peran kom förbi och gjorde den ännu bättre! Handlar om när man står där och stampar, längtar efter någon som helt plötsligt försvann ur livet. Skrevs en riktigt mörk vinterkväll i februari 2008. Fick ligga och gro ganska länge innan jag spelade in den under några sköna majkvällar. Dags att ta nästa steg trots att man kanske egentligen helst skulle vilja ligga kvar och se upp i taket och tänka mörka dystra tankar. Du måste släppa allt som varit, se dig i spegeln och le igen. Du måste skaka av dig sorgen, då, kanske då kan orosmolnen segla bort.........


5. Rista in ditt namn

Aldrig ska jag säga något som kan såra dig. Aldrig ska jag göra något ont mot dig. Redan första gången vi såg på varann skrev jag i hjärtat, rista in ditt namn. Inspirerad av melodifestivalen och en massa andra tankar så skrevs låten: Rista in ditt namn. En massa tankar om hur är kärlek vid första ögonkastet, hur ett leende man aldrig sett kan sätta sig i en hjärta, hur man kan bestämma att aldrig såra en annan människa. Den finaste. Vem är fin just för dig? Än en gång magiskt pianospel av Per P!!!! När då Tomas P kunde fylla ut med en mäktig distad gitarr så blev låten som jag ville ha den. Projectet gick länge under namnet Elin.cpr.

6. Tiden läker alla sår

Jag hade refrängen klar och skickade den till Per P som gjorde två sköna verser, jag skrev texten, vi behövde ett stick, beställde av Per och ja sen var det bara där!!!!!!!!!!!!! Elle la sköna körer och Tomas skulle ha lagt solo, men hamnade i Arvidsjuar eller Arjeplog och då hade jag inte tid att vänta, var så ivrig att få skivan klar så jag la det själv(igår kväll). Blev som det blev och mer defekt än om Tompe gjort det för då hade det varit Perfekt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-) Skrevs till min bästa vän och mycket är självupplevt, när du vandrat genom den djupaste och mörkaste dal kommer du ut starkare än någonsin. Jag lovar. Jag lovar mannen!  Skrevs under sommaren 2008.

7. Ett samhälle i norrland

Varje samhälle ska ha sin egen låt. Det här är Robertsfors. Texten skrevs efter en inspirerande föreläsning jag varit på med en massa sköna citat. Skrev av och ändrade om och gjorde om det till mitt eget shit! Drömmar och tankar, vår verklighet. Där du kan ta på tystande där förändringar alltid är hot, där världen tar vid utanför Konsums port(texten hade först Jockes dörr men då fattade väl ingen vad det var tänkte jag ;-) ) Stämmer nog in på alla små samhällen. Hur man går ut efter 20:00 på kvällen, hör inte ett ljud utan det är bara som allmänt mysigt. Hur dimman, ligger tät på hösten och man ser ut genom fönstret, lever?lever samhället? En trygg plats dit du alltid kan återvända till när inputsen blir för många ute i den stora världen........utanför Konsum. Skrevs under hösten 2008.

8. Deras värld

Texten återspeglar vad jag ibland tycker om vissa saker i samhället. Mobbning teve, hur folk trycks ner, hur drömmar tas ifrån personer, hur de som styr och leder oss ofta väljer en väg som inte är bra för moder jord. Hur ungdomar matas av hur man ska vara för att passa in, hur man ska leva sitt liv för att vara perfekt.....eller defekt? Ett utbud där du ska ha allt och har du inte det så finns du inte.  Skrevs i huvudet på väg hem från UG när jag gick där vindpinad med böjd nacke. Skakade på huvudet och undrade vart allt var på väg.....................Skrevs under våren 2008

Tack till alla som bidragit till att skivan blev som den blev.


Om just du vill beställa skivan så maila: [email protected]    Skivan kommer då att skickas till dig + ett inbetalningskort på 50 kronor. Vill du beställa ngn av de gamla skivorna så finns det något ex kvar av de flesta. 50 spänn är priset för dessa också. Går självklart bra att ringa också: 070-5434853.


Discografri:

2005 CD:Tales from Richsmileriver County

2006 Singel: Vi ska vinna idag/ Kyss mig

2006 CD: 5 dagar 2 nätter

2006 Singel: Kommer hem till jul/För dina blåa ögons skull

2007 Singel: It´s my life (radiotävlingen Hembränt)

2007 CD: Ensam kvar

2008 CD: Defekt & Perfekt




Mange/Pärlor i din panna


Lördag 8/11 2008

Så las sista handen vid låtarna på nya skivan. Hela dagen har gått i musikens tecken och vips var allt klart. Nu fattas bara omslag och lite texter och lite annat snyggt. Bra va?

Mange/Jag skulle skriva en roman, om vår situation, jag skaka lätt på huvudet sakna inspiration...puss puss

Lars ute ur idol

http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=678681&treeId=90325&renderingdepartment=2.757

Känns lite, hm.....var killen chockad?

Mange/synd synd

Lars ute ur Idol 2008

Skönt! Gillade Lars från första stund men det sätt han betedde sig på nu sista två gångerna var ju sjukt patetiskt. Men, men, snacka om att bränna broarna. Tur att Kevin är så grymt obehagligt bra!!!!!!!!!!



Mange/Kom nyss hem och satte mig här.

Ikväll åker

efter att ha tippat rätt nu tre veckor på raken så slänger jag in kvällens idoltips. Svårare än någonsin? Eller lättare än någonsin?

Robin B åker efter att ha hängt löst tillsammans med...................virveltrumma..................Lars och Anna. En tredje som kan blanda sig i är den andre bättre Robin, men jag tror kvällens tema passar honom som handen i handsken.

Kevin fortfarande bäst!

Mange/yeah yeah yeah yeah